Pàgines

dimarts, 15 de maig del 2012

La Fonda Núria acull una reunió dels cuiners slow food Km. 0


El pròxim 21 de maig bona part dels cuiners que formen part del
moviment Slow Food Km.0 es trobaran a Cal Blasi (del mateix
propietari que la Fonda Núria) per assistir a la reunió on s’han de
debatre alguns dels objectius d’aquest moviment. En aquesta
ocasió, el lloc escollit per la reunió és Berga on, de moment, tenen
un soci que és membre de El Club dels Sabors del Berguedà,
entitat que promou valors similars al moviment slow food pel que
fa la cultura gastronòmica.
El matí ocuparà la part més acadèmica de la trobada, però a partir
de les 2 i després d’un bon dinar a la Fonda Núria on els cuiners
podran degustar bona part dels productes de la comarca, els
participants a la trobada visitaran una explotació berguedana
d’ovelles ripolleses criades de manera ecològica.
Per ser considerat restaurant Slow Fook Km. 0 s’ha d’adquirir
producte directament a tres productors, com a mínim, que es
trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant, la carta ha
d’incloure almenys 5 plats considerats Km 0. Un plat d’aquestes
característiques ha de comptar amb un 40% d’ingredients adquirits
als productors propers i l’altre 60% ha de ser productes ecològics
o que estiguin inclosos a l’Arca del Gust de Slow Food.
Aquest any 2012, en total hi ha inclosos 34 cuiners de restaurants
de Catalunya, 13 de Biscaia, 7 d’Astúries, 6 del País Valencià, 4
d’Andalusia, 4 d’Aragó i 3 del Valle del Tiétar-Gredos; els que en
formen part.

1 comentari: