Pàgines

dimecres, 14 de desembre del 2011

Sopa enllaunada augmenta en 1000% substància que provoca malalties



Estudi comparatiu revela que consumir sopa enllaunada augmenta en més de 1000% la presència en el cos de Bisfenol A, un compost orgànic lligat a malalties del cor, diabetis i obesitat.
Els aliments enllaunats tenen fama de ser una opció ràpida i accessible per una manera de vida suposadament atrafegat i sense gaire oportunitat per sostenir millors hàbits. No obstant això, a mitjà i curt termini, aquests poden comportar seriosos problemes de salut.

En un estudi comparatiu dut a terme per Jenny Carwile, estudiant de postgrau a l'Escola de Salut Pública de Harvard, es va descobrir que les sopes enllaunades augmenten en 1000% la presència en el cos del compost orgànic Bisfenol A (BPA), decisiu per alterar el funcionament hormonal i desenvolupar malalties com diabetis, obesitat i alguns mals cardíacs.

Per saber això Carwile va reunir a 75 voluntaris als que va dividir en dos grups. Diàriament, per cinc dies, el primer d'aquests va consumir aproximadament 350 grams de sopa de verdures enllaunada i la resta la mateixa quantitat però de sopa fresca. Després d'una pausa desintoxicant de dos dies, tots dos grups es van intercanviar i el procés es va repetir.

En examinar l'orina dels voluntaris, es va descobrir que el grup exposat a la sopa enllaunada havia augmentat en 1221% la presència de BPA en els seus líquids corporals en comparació amb l'orina del grup que havia consumit sopa fresca.

I si en l'estudi es va emprar una marca específica de sopa, Carwile i els seus companys asseguren que "no importa la marca de sopa o de sopa enllaunada, el que importa és la llauna". El BPA, per ser un derivat de l'acetona i del fenol, s'utilitza per fabricar els revestiments de plàstic que separen els aliments i begudes del metall en la majoria de les llaunes i altres envasos.

Amb aquest precedent seria interessant estudiar ara quantes de les persones que pateixen obesitat o diabetis, dues de les malalties que tristament han anat en augment en els últims anys, basen la seva dieta en aliments enllaunats.

[CBS]
http://pijamasurf.com/2011/11/sopa-enlatada-aumenta-en-mas-de-1000-sustancia-que-provoca-obesidad-diabetes-y-enfermedades-cardiacas/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada